Recept Hummus
Humus is een spread dit heerlijk is op toastjes of (stok)brood.
Maar natuurlijk ook op Challa (Sjabbat-brood)!
Recept voor heerlijk pittige Hummus:
Ingrediënten:
– 2 blikken uitgelekte kikkererwten
– 2 geroosterde paprika’s
– 8 eetlepels tahini (sesampasta)
– 2-3 tenen knoflook
– Sap van ½ citroen
– Cayennepeper
– 1 theelepel gemalen komijn
– Zout en versgemalen zwarte peper
– Paprikapoeder
Houd een paar kikkererwten apart, om mee te garneren.
Maal de kikkererwten grof met een pureestamper of fijn in keukenmachine/ blender.
Pureer de geroosterde paprika’s tegelijk met de kikkererwten.
Meng dan de tahini erdoor.
Vervolgens de knoflook, citroensap, cayennepeper en komijn.
Als laatste zout en peper, naar smaak.
Voeg zo nodig wat water toe.
Doe de Humus over in een mooie schaal.
Garneer met paprikapoeder en (de bewaarde) kikkererwten.
‘Smikkelen en smullen’ maar!