Recept Challot

Challot is meervoud voor Challa. Het gevlochten brood, dat op Shabbat wordt gegeten.

Mijn recept voor heerlijk zoete Challot ( 2 Shabbatbroden) :

Ingrediënten:
Eerst doe je de natte ingrediënten, in de broodmachine:
– 180 ml warm water
– 2 eetlepels dadelsiroop
– 2 eetlepels honing
– 110 ml zonnebloem/kokos olie
– 2 geklutste eieren

Deze dingen even mengen, en dan erbij doen:
– 200 gram boerenbrood met pitten (Soezie)
– 300 gram witte bloem
– 1 theelepel kardemom
– 2 koffielepels kaneel
– 1½ koffielepel zout

– leg hierop 2 afgestreken koffielepeltjes droge gist.

Kies een programma dat alleen kneed, en laat het deeg nog wat narijzen.
Bestuif aanrecht of werkplank met bloem en stort het deeg erop
Bestrooi het deeg met bloem en snij het in 6 stukken.
Rol ieder stuk uit tot een lange rol, en maakt hiermee 2 vlechtbroden 🙂

Laat deze nogmaals rijzen bij kamertemperatuur.
Bestrijk de broden met eiwit, en bestrooi ze met sesamzaad of maanzaad.

Verwarm de oven voor op 180°C
Bak ze in 25 minuten gaar en goudbruin.

Challot ongebakkenChallot

Mazzeltof!